Blog

view:  full / summary

LE GRAND JULOT NEEMT AFSCHEID VAN DE VLAAMSE SHOWBIZZ

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on February 27, 2017 at 4:25 AM Comments comments (2290)

LE GRAND JULOT NEEMT AFSCHEID VAN DE VLAAMSE SHOWBIZZ

'Le Grand Julot', alias Eddy Van Mouffaert, is sinds jaar en dag één van de bekendste accordeonisten van ons land en ver daarbuiten. Sinds 1964 reeds staat hij onafgebroken op de planken, eerst als orkestmuzikant, accordeonist en orgelist bij verschillende orkesten. Hij begeleidde artiesten als Norbert en Paul Severs in de jaren ' 60 - ' 70. Hij werd ook producer en liedjesschrijver voor de firma 'Start' van Sylvain Tack en scoorde hits met Paul Severs, John Horton, Samantha, Joe Harris, Ricky Gordon, Ocotpus en vele anderen...

In de jaren ' 80 startte hij zijn eigen zangcarrière op onder het pseudoniem Eddy Govert en bereikte met 10 verschillende opnames de Vlaamse Top 10, met als absoluut hoogtepunt het nummer 'Te kort van duur', wat 3 weken lang op nr. 1 prijkte.

Begin de jaren ' 90 ruilde hij zijn zangcarrière in voor een muzikale loopbaan als accordeonist 'Le Grand Julot'. Er verschenen talloze albums en zijn agenda puilde spoedig uit met optredens in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Met zijn eigen show of helemaal live was het altijd feest en ambiance, waar hij ook optrad. Hij scoorde diverse keren platina met zijn platenverkoop en intussen gingen zijn opnames méér dan 700.000 keer over de toonbank.

Julot is er intussen reeds 68 en neemt een verstandige beslissing. De druk en vermoeidheid beginnen steeds groter te worden en daarom kiest hij ervoor om in schoonheid afscheid te nemen op een moment dat zijn carrière nog op volle toeren draait.  Hij zal niet stilvallen, want samen met zijn kompaan Hendrik Deschuyteneer runt hij nog dagelijks het bedrijf D & V, intussen uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke Vlaamse muziekuitgeverij-productiefirma.

Het laatste optreden staat geprogrammeerd op 21 juli 2017, waar Julot het voorprogramma verzorgt van 'Vlaanderen Zingt', intussen uitgegroeid tot een echte traditie. 'Ik begon ooit in Brugge aan een ongelooflijke carrière en ik wens dan ook in mijn eigen stad af te sluiten'.

Na 21 juli zal er in de Vlaamse showwereld ongetwijfeld een kleurrijk artiest minder zijn... 


NIEUWE SINGLE CD: HAPPY HOLIDAY !

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on June 24, 2015 at 6:35 AM Comments comments (56)

ZOMERSE VAKANTIESINGEL VOOR

'LE GRAND JULOT'

 

'Happy Holiday' is de titel van de nieuwste CD single van LE GRAND JULOT,

nog steeds een van onze best scorende accordeonisten hier te lande.

Naar jaarlijkse gewoonte lanceert hij ook nu weer een erg zomers en leuk

klinkend liedje, in aanloop naar de vakantiemaanden. Hij deed opnieuw

beroep op de Zwitserse componist Geny Rohner om een liedje speciaal voor

hem te schrijven, waarbij deze hierbij niet aan zijn proefstuk is.

Producer Jan Sando van Stars Music zorgt er ook nu weer voor dat de song

ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zal opgepikt worden door de

nationale radiozenders. In het verleden scoorde Le Grand Julot op die manier

reeds enkele keren een echte radiohit in deze landen.

 

Intussen werkt Julot nog steeds elke maand een flinke optredens kalender af,

als is dit niet altijd een sinecure om dit te blijven coördineren met zijn vele

taken voor D & V, die trouwens ook nu weer instaat voor zowel productie, promotie als distributie.

 

Beluistering en/download: iTunes

 

Verkoop en verdeling: www.dvshop.be

 

Vlaamse Oldies - LE GRAND JULOT

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on October 8, 2014 at 2:20 PM Comments comments (241)

LE GRAND JULOT LANCEERT REEKS 'VLAAMSE OLDIES'


Le Grand Julot zit niet stil, zoveel is zeker.

Tijdens de zomermaanden is hij druk bezig geweest met de opnames van een speciale reeks 'Vlaamse Oldies'.

Er werden zomaar eventjes 4 volumes samengesteld met de bekendste Vlaamse hits uit de jaren ' 70.

Een prachtige reeks pareltjes die stuk voor stuk furore maakten in onze eigen landelijke hitparades. Alles ademt nostalgie, met een knipoogje naar de zeezender Radio Mi Amigo, die toen overvloedig deze opnames uitzond.

De reeks wordt uitgegeven door D & V en is beschikbaar voor download en streaming via 24 portals, waaronder ITunes, Amazon, Spotify, Deezer, enz.

Dit is de link:

https://itunes.apple.com/be/artist/le-grand-julot/id383699332?l=nlOPNIEUW ZOMERHIT IN ZUID-DUITSLAND EN ZWITSERLAND

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on August 26, 2014 at 7:35 AM Comments comments (103)

Toeristen die in Zuid-Duitsland of Zwitserland hun vakantie doorbrachten zal het waarschijnlijk opgevallen zijn: de laatste single 'Dance Party' van LE GRAND JULOT is veelvuldig te horen op de regionale zenders. Het is niet de eerste kaar dat onze Vlaamse accordeonist een radiohit scoort, want ook met zijn 'Happy song' was hij wekenlang te horen op de Duitse en Zwitserse zenders.

Dit is vooral het werk van promotieman Jan Sando, de bezieler achter deze opname en zijn bedrijf Stars Music, die in samenwerking met D & V de promotie voor hun rekening nam. Jan heeft reeds een jarenlange persoonlijke band met de radiomakers in Zuid-Duitsland en Zwitserland en ook het feit dat het liedje van de hand van Geny Rohner is, een Zwitserse componist, zal aan dit succes niet vreemd zijn.

De single is nog steeds te bestellen via www.dvshop.be

Voor download op ITunes:

https://itunes.apple.com/be/album/dance-party-single/id887874122?l=nl

 

DE FUIFNUMMERS

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on July 29, 2014 at 8:00 PM Comments comments (3762)

Herbeleef de sfeer van de balorkesten van toen met

                                           DE FUIFNUMMERS

Het uitgangsleven in de golden 60's werd vooral gekenmerkt door de ontelbare balorkestjes die Vlaanderen rijk was. Elk weekend weer stonden ze paraat in de vele parochiezalen en feesttenten, waar ze de toenmalige hits brachten die afgewisseld werden met tijdloze ambiancemuziek. Het hoogtepunt van zo'n bal was ongetwijfeld 'De Vlaamse Kusjesdans', waar duizenden koppeltjes indertijd hun eerste bescheiden kusjes uitwisselden.

Vele duizenden mensen denken nog steeds met heel veel heimwee en nostalgie terug aan die gouden jaren, toen ze op een of ander bal voor het eerst hun meisje uitnodigden voor een slow en er in de kusjesdans stiekem een kus aan toevoegden.

De muziekuitgeverij D & V bracht zopas drie singles en twee albums tegen een extra lage prijs op de markt, waardoor de unieke sfeer van de balorkesten weer herleeft en natuurlijk is ook 'De Vlaamse Kusjesdans' van de partij.

De liedjes kunnen beluisterd of gedownload worden via alle belangrijke download portals, waaronder ITunes. Volg deze link:

https://itunes.apple.com/be/artist/de-fuifnummers/id891686247?l=nl


BRIEVEN VOOR JUSTINE

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on May 29, 2014 at 2:30 AM Comments comments (154)

Volg deze link:

http://www.shopmybook.com/nl/Eddy-Van-Mouffaert/Brieven-voor-Justine/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal 0 21 false false false NL-BE X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Eerste jingle pakket Radio Mi Amigo

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on January 13, 2014 at 10:15 AM Comments comments (170)

 07.01.2014 - Het is deze maand veertig jaar geleden dat Radio Mi Amigo begon. Berg je maar, want 2014 wordt natuurlijk het Mi Amigo - Eddy Govert - Le Grand Julot grote herdenkingsjaar: 50 jaar Radio Caroline (hoewel het station zo vaak en al zo lang uit de lucht was dat je op 17 jaar en een beetje uitkomt). Het REM-eiland begon in 1964 en hield er in datzelfde jaar ook alweer mee op, Veronica gaf er 40 jaar geleden de brui aan, en zo wordt dit een echt herdenkingsjaar in de zeezender- wereld, waar immers al 23 jaar niets nieuws meer is gebeurd. Enfin, Mi Amigo had zelf jingles gemaakt, een heugelijk streven natuurlijk. Ze werden geschreven door Eddy Govert, de chef in de Start Studios van Mi Amigo baas Sylvain Tack. Vlak ernaast stonden de wafels te stinken in diens Suzy Wafel fabriek. Govert kwam best met iets aardigs, maar luister voor de aardigheid eens de overeenkomsten tussen de jingle en het plaatje Jingle jangle van The Archies, dat vijf jaar geleden ervoor een hit was geweest. Was het slaafse nabootsing (de Belgische term voor plagiaat) of werd Eddy zonder het te weten beïnvloed? We houden het op ‘t laatste, want Eddy is een plezierig mens, waar weinig kwade bedoelingen achter lijken te schuilen. Je kunt hem op zomerfeesten en braderijen (zoals ze in België heten) overal tegenkomen, want hij speelt musettemuziek op zijn accordeon als Le Grand Julot.

'Silent night' met Le Grand Julot op Focus-WTV

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on December 28, 2013 at 10:30 AM Comments comments (512)

Link naar het liedje 'Silent night' (Stille nacht), uitgevoerd door Le Grand Julot bij Focus-WTV:


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

http://www.focus-wtv.tv/video/le-grand-julot-silent-night


'Jingle Bells' met Le Grand Julot op Focus-WTV

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on December 28, 2013 at 10:30 AM Comments comments (296)

Hieronder de link naar het liedje 'Jingle Bells', wat Le Grand Julot speelde bij Focus-WTV:


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

http://www.focus-wtv.tv/video/le-grand-julot-jingle-bellsLe Grand Julot op Focus-WTV tijdens de Feestdagen.

Posted by happymelodyvzw@gmail.com on December 28, 2013 at 10:25 AM Comments comments (7)

Tijdens de feestdagen was Le Grand Julot te zien op Focus-WTV.

Het werd een gezellige babbel met Carolien over de muzikale carrière, de optredens, de producties en de nieuw verschenen CD én boek.

Hieronder vind je de link naar het interview:


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

http://www.focus-wtv.tv/video/le-grand-julot-zorgt-voor-een-gezellige-sfeer


Rss_feed